România, pui de tigru

accesare fonduri europene

accesare fonduri europene

“România va deveni un tigru al Europei şi, dacă toţi tigrii se vor reuni şi vor colabora, se va dezvolta o piaţă uriaşă”, a afirmat premierul Chinei, Li Keqiang, în deschiderea Forumului Oamenilor de Afaceri China – Europa Centrală şi de Est de la Palatul Parlamentului, dezvăluindu-ne potenţialul imens de creştere pe care il are România şi ţările din regiune.

Premierul chinez a declarat că tara sa este dispusă să discute cu tarile din regiune pentru deschiderea unei posibile linii de creditare, conformă regulamentelor Uniunii Europene, în valoare de 10 miliarde de dolari.

În discursul de la Palatul Parlamentului, Li Keqiang a subliniat imprtanta parteneriatelor în adevaratul sens al cuvantului, bazate pe relatii de tip câştig – câştig . A subliniat, de asemenea, şi cine vor fi partenerii Chinei în perioada urmatoare, anume economiile mari, cât şi cele mici, fără a se discriminare.

În cadul întalnirilor cu reprezentantii  economiilor din Europa Centrală şi de Est, premierul chinez a dezvăluit şi un posibil obiectiv al Chinei, respectiv dublarea volumului comercial in urmatorii cinci ani cu această parte a Europei.

Discursul premierul chinez a atins şi nevoia României pentru infrastructura de mare avengură, enunţând astfel disponibilitatea Chinei în satisfacerea nevoii de dezvoltarea şi modernizare a întregii infrastructuri.

Cu alte cuvinte, perspectivele relaţiilor româno – chineze sunt îmbucurătoare şi vin în întampinarea nevoii de dezvoltare a României.Contact

Telefon: +4 0371.170.780     |     Email: office@acces-investments.eu |     Adresa: Sos. Voinesti, Nr. 17, Iasi, 700615   |     Coordonate GPS: 47.148457 (Lat) - 27.560213 (Long)