Facilități pentru accesul companiilor autohtone la ajutoarele de stat

accesare fonduri nerambursabile

La finalul săptămânii trecute, ministrul Finanțelor Publice – Eugen Teodorovici a susținut o conferință de presă la Bistrița, în cadrul căreia a oferit informații cu privire la modificările ce vor avea loc asupra ajutorului de stat. Conform acestuia, în luna iulie va apărea o hotărâre de guvern prin care companiile cu capital autohton pot accesa fonduri prin intermediul unei scheme de ajutor de stat, plafonul minim de finanțare urmând să scadă de la 10 milioane de euro, cât era până acum, la 3 milioane de euro. Această modificare ar urma să faciliteze accesul companiilor la ajutoarele de stat.

Ajutorul de stat, azi, în România, pe una dintre scheme se acordă, totuși, în anumite condiții care îngreunează puțin accesul la finanțare, plecând de la nivelul de finanțare de minimum 10 milioane euro. Automat, acesta va coborî undeva în zona a 3 milioane euro, printr-o hotărâre de guvern, în luna iulie, când vom modifica această schemă de ajutor de stat pentru a permite un acces mai simplu la finanțare, în special al companiilor cu capital autohton. Știm foarte bine că este încă o lipsă în această zonă și trebuie să facem acest lucru pentru a întări această zonă.

Prin realizarea modificărilor se așteaptă o creștere a numărului de solicitanți dar și o finanțare mai rapidă.

Radu Moldovan, președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a fost de asemenea prezent la conferință și a anunțat că firma Leoni Bistrița, specializată în producția de cabluri auto, va deschide o nouă fabrică prin intermediul unui ajutor de stat de 10 milioane de euro. Investiția este importanta pentru municipiu datorită contribuțiilor la bugetul local și prin crearea a aproximativ 1.500 noi locuri de muncă. Valoarea totală a acestei investiții depășește 20 milioane de euro.

Pe parcursul vizitei ministrului Finanțelor Publice în județul Bistrița-Năsăud acesta s-a întâlnit cu oameni de afaceri bistrițeni și cu reprezentanții Administrației Județeane a Finanțelor Publice. De asemenea, acesta a ajuns și la companiile Comelf și Leoni din municipiul Bistrița. Pe durata vizitei, ministrul a fost însoțit de președintele Consiliului Județean și de prefectul județului.  

 

Sursa: www.capital.roContact

Telefon: +4 0371.170.780     |     Email: office@acces-investments.eu |     Adresa: Sos. Voinesti, Nr. 17, Iasi, 700615   |     Coordonate GPS: 47.148457 (Lat) - 27.560213 (Long)